Friday, August 24, 2012

Mida teha kui pakk ei tule kohale?



Kui iHerbist tellides ei jõua pakk sinuni, siis tõenäoliselt on Eesti usinad tollitöötajad selle enda valdusesse võtnud. Juhul kui nad leiavad, et pakis on Eestis ravimina klassifitseeritud toidulisand või ilutoode, siis teoreetiliselt peaksid nad paki iHerbile USAsse tagasi saatma. Juhul kui paki saateleht sulle õigeaegselt postkasti ei jõua, kirjuta iHerbi customer service´isse ja tõenäoliselt kannavad nad sulle kadunud saadetise summa tagasi.

Olen tellinud antud saidilt sadade eurode väärtuses erinevaid tooteid ning siiamaani on üks saadetis kaduma läinud. Selles sisaldus toidulisand mille peamine koostisosa oli Cascara Sagrada. Eestis on see taim ravimina klassifitseeritud ning seetõttu jäin tervest pakist ilma. Õnneks soostus iHerb mulle ostusumma koos postikuluga kompenseerima.

Vahel võid suisa üllatuda milliseid tooteid Eesti Ravimiamet ravimiteks klassifitseerib. Näiteks montmorilloniit, mis on efektiivse puhastava toimega savi ja kasutusel paljudes ilutoodetes, on Eesti Ravimiameti silmis ravim, kuna sisaldab ühe teelusikatäie kohta 17mg rauda. Minu isiklik arvamus on see, et välispidisel kasutamisel on see savi tänu suurele mineraalide sisaldusele kasulik ja efektiivne. Paraku peab Eesti Ravimiamet seda inimestele ohtlikuks ja isegi kui tellid bentoniitsavi väikeses koguses isiklikuks tarbeks pole garanteeritud, et tolliametnik seda aksepteerib. Samaaegselt paradoksaalsel kombel on meil apteekides müügil aspartaami ja asovärve sisaldavaid toidulisandeid mille puhul on tegemist suisa mürgiste ainetega!


No comments:

Post a Comment